Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ταξίδι από τo θίασο iL CiRCo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συμπαραγωγή με τη J.Y.Productions παρουσιάζει, μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα, το διεθνή θίασο iL CiRCo με την υπερπαραγωγή Ταξίδι (Viaggio) από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1).

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μαγικό ταξίδι στο γοητευτικό και εξωπραγματικό κόσμο του iL CiRCo. Εκκεντρικοί χαρακτήρες και καλλιτεχνικά χορογραφημένες ερμηνείες από τα μεγαλύτερα αστέρια των ακροβατών συγκροτούν μία από τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις στον κόσμο!


Ακολουθήστε ένα κοριτσάκι στο ταξίδι του σε ένα κόσμο γεμάτο πολύχρωμα, φανταστικά πλάσματα με σαγηνευτικά όμορφη μουσική. Παρακολουθήστε εντυπωσιακά ακροβατικά σε αυτό το μοναδικό υπερθέαμα που αφηγείται την ιστορία ενός παιδικού ονείρου.

Το Ταξίδι του iL CiRCo είναι μια μαγευτική ιστορία για όσους τολμούν να ονειρευτούν. Αγγίζει την καρδιά, αψηφά τη βαρύτητα και δημιουργεί εικόνες που θα θυμάστε για μια ζωή. Εμπνευσμένο από τα κλασικά θεατρικά έργα της ιταλικής Commedia dell’ arte το Ταξίδι συνδυάζει τα σύγχρονα ακροβατικά με τις δημοφιλείς γαλλο-καναδικές τέχνες του τσίρκου σε ένα πλούσιο μωσαϊκό από τραγούδια, χορό, κωμωδία, φαντασία και υπεράνθρωπους άθλους δύναμης, χάρης και ευκινησίας που κόβουν την ανάσα. Σκηνικά γεμάτα φως και χρώμα δημιουργούν ένα κόσμο, όπου κανένα όνειρο δε μένει ανεξερεύνητο. Ένα ταξίδι αξέχαστο που οι αναμνήσεις του θα μείνουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου!


Η ιστορία του θιάσου iL CiRCo

Από τη δημιουργία του στις αρχές του 1990, ο θίασος iL CiRCo εμπλουτίζεται διαρκώς με τους καλύτερους τραγουδιστές, χορευτές, ακροβάτες και καλλιτέχνες κάθε είδους. Τα μέλη του θιάσου προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου, συνεισφέροντας τα μοναδικά ταλέντα τους σε αυτό το πολιτιστικό χωνευτήρι παραστατικών τεχνών. Το πνεύμα του πειραματισμού που επικρατούσε στα πρώτα εργαστήρια του θιάσου επέτρεψε τη διαμόρφωση μιας καινοτόμου μορφής τέχνης, με γνήσια φρεσκάδα και πρωτοτυπία στη δράση και τη θεατρική τεχνοτροπία της. Η πρώτη μεγάλης κλίμακας παράσταση δόθηκε στις 31 Μαρτίου 1996 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, μπροστά σε τετρακόσιους ανθρώπους που είχαν παραβρεθεί αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης. Εκείνη τη νύχτα η αίθουσα πλημμύρισε από μια αίσθηση πρωτόγονης, παντοδύναμης ενέργειας και το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού έδειξε ξεκάθαρα στα μέλη του θιάσου ότι είχαν στα χέρια τους κάτι πραγματικά υπέροχο. Το επόμενο πρωί έσπασαν τα τηλέφωνα και οι συναρπαστικές ευκαιρίες οδήγησαν αυτό τον καλλιτεχνικό θίασο σε επίπεδα που δεν είχαν ποτέ φανταστεί.

Το 2000, η Samsung προσέλαβε το θίασο για την παράσταση Samsung DigitALL στους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίδνεϋ. Το θέαμα και ο εκπληκτικός χώρος που κατασκευάστηκε για την περίσταση ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Ως κεντρική εκδήλωση στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σίδνεϋ, την παράσταση παρακολουθούσαν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και η Anheuser-Busch θέλησε να χρησιμοποιήσει το θίασο του iL CiRCo για να στήσει τη δική της παράσταση. Η ιδέα λειτούργησε ως δοκιμή για τη δημιουργία και την προώθηση μιας παράστασης ως ανταγωνιστικής ατραξιόν για άλλα θεματικά πάρκα. Η παράσταση Cirque de la Mer, που έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαΐου 2001 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, γνώρισε τεράστια επιτυχία – τόση ώστε συχνά χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη ατραξιόν στο SeaWorld του Σαν Ντιέγκο. Η επιτυχία των παραστάσεων οδήγησε και σε θεατρικές περιοδείες ανά τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες: Το σύνολο έχει περιοδεύσει σε πάνω από 14 χώρες σε πέντε ηπείρους και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 19-23 Δεκεμβρίου μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Διευθυντής: Sam Trego / Χορογραφίες: Amy Gale /
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Cheryl Lindley- Lopez / Τεχνικός Διευθυντής: Steve Gale


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: 10.00 & 12.00 (σχολικές παραστάσεις)
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: 10.00 & 12.00 (σχολικές παραστάσεις)
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου:10.00 (σχολική παράσταση) & 21.00
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου: 17.00 & 21.00
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου: 12.00 & 18.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο (τηλ.: 2310 895938-9) και στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς και από το www.tch.gr. Η τιμή εισιτηρίου στις σχολικές παραστάσεις είναι: 8€. Oι τιμές των εισιτηρίων στις παραστάσεις για το κοινό ξεκινούν από 15€ (Αναλυτικά: Διακεκριμένη: 45€ / 30€ (μαθητικά-φοιτητικά) – Α’ Ζώνη: 35€ / 25€ (μαθητικά-φοιτητικά) – Β’ Ζώνη: 30€ / 20€ (μαθητικά-φοιτητικά) / Γ’ Ζώνη: 20€ και Δ’ Ζώνη: 15 €)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25ης Μαρτίου & παραλία / τηλ. 2310 895938 - 9 / www.tch.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου