Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Βράβευση για την "Μορφογέννεση"του Σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση στην Φινλανδία (Trailer)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Φινλανδίας WILDLIFE VAASA 2012 Βράβευσε με την ειδική διάκριση TERRANOVA SPECIAL MENTIONS την ταινία «Μορφογένεση» του Σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση στις 25 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη της VAASA Φινλανδίας. Η ταινία συμμετείχε στην κατηγορία «καλύτερες καλλιτεχνικές ταινίες». 

Το ντοκιμαντέρ μορφογένεση γεννήθηκε μέσα από σκέψεις που αφορούν την τέχνη και πως αυτή παράγεται. Η έννοια της μορφής και της γένεσης είναι κατά κύριον λόγο ο προβληματισμός του κάθε ανθρώπου που εντάσσει την σκέψη του σε ένα φιλοσοφικό υπόβαθρο. Ο κόσμος γύρω μας αρκετές φορές δεν ανταποκρίνεται αισθητικά αλλά και σε πραγματικές συνθήκες σε αυτό που σκεφτόμαστε. Πολλές φορές η αντιγραφή είναι αυτό που κυριαρχεί στην τέχνη, στην πραγματικότητα, στις σχέσεις των ανθρώπων, στην καθημερινότητα. Η ουτοπική σκέψη του νέου του καινούριου, της καινοτομίας αρκετές φορές θεωρούμε ότι είναι φαντασία και όνειρο. Ο Καμί έλεγε ότι «μόνο η κατά προσέγγιση σκέψη μπορεί να γεννήσει την πραγματικότητα» και με γνώμονα αυτό η μορφογένεση είναι αναγκαία συνθήκη για την πραγματική ζωή! 


Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Μάντικας πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ μετατρέπει την φαντασία και την νόηση σε μια ποιητική της μορφογένεσις. Είναι διπλωματούχος της Γαλλικής Κυβερνήσεως D.P.L.G με σπουδές στην Ecole Nationale Superieure d' Architecture ( U.P.1 ) των Παρισίων. Οι αυθεντικές αρχιτεκτονικές του συνθέσεις, η πρωτοτυπία των κατασκευών, συνθέτουν τη μέχρι τώρα πορεία του. Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το σίδερο και το γυαλί. Δίνει μορφή στη χρυσή τομή της νοημοσύνης ενώ με τη βοήθεια των χρωμάτων ανάγει το ρυζόχαρτο της αρχιτεκτονικής στον καμβά της μοντέρνας τέχνης. 




Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα

Σενάριο Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Φίλιππος Περιστέρης
Παραγωγή KOYINTA Production

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου