Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Βραβεία UNICEF 2012

Η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου, τα «Βραβεία UNICEF 2012» σε σχολεία και μαθητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.


Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος κα Νίτσα Λουλέ, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης για τα παιδιά που υποφέρουν ο ηθοποιός κ. Αγγελος Αντωνόπουλος.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α & Β τάξης Δημοτικού ετοίμασαν μια αφίσα, οι μαθητές της Γ &Δ τάξης Δημοτικού ετοίμασαν ένα παραμύθι και οι μαθητές της Ε & ΣΤ τάξης ετοίμασαν ένα βιβλίο ή εφημερίδα σχετικά με το πως τα ίδια αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους. Μέσα από τα έργα τους οι μαθητές ζητούν από τους μεγάλους περισσότερη ψυχαγωγία, σχολεία, φιλία και απλώνουν το χέρι σε όλα τα παιδιά της γης.


Τα σχολεία που βραβεύθηκαν είναι τα εξής:

Νηπιαγωγεία - Αφίσες:
  • 1ο Βραβείο - Νηπιαγωγείο Σχολής Χατζήβεη, Αθήνα.
  • 2ο Βραβείο - Βρεφονηπιακός Σταθμός «Τα Παπάκια» Ρέθυμνο.
  • 3ο Βραβείο - 13ο Νηπιαγωγείο Σερρών, Κλασικό Τμήμα.
Δημοτικά - Αφίσες:
  • 1ο Βραβείο - 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδας Έβρου, Τάξη Α.
  • 2ο Βραβείο - Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, Τάξη Α1.
  • 3ο Βραβείο - 3ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Τάξη Β1.
Παραμύθια:
  • 1ο Βραβείο - 10ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσ/νίκης, Τάξη Γ2.
  • 2ο Βραβείο - Δημοτικό Σχολείο Αλισσού Αχαΐας, Τάξη Γ.
  • 3ο Βραβείο - Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Τάξη Δ3.
Βιβλία - Εφημερίδες:
  • 1ο Βραβείο - 18ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, Τάξη Ε.
  • 2ο Βραβείο - Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» Σπάρτη, Τάξη Ε.
  • 3ο Βραβείο - Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων «Μπακογιάννη» Λάρισα, Τάξη ΣΤ.
Ειδική Μνεία - Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.

Τη φετινή χρονιά η UNICEF τίμησε το μαθητή της Γ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα κ. Χάρη Ιωάννου, για την ιδιαίτερη ευαισθησία του και την καινοτόμο συμβολή του στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, με την κατασκευή του τεχνητού γαντιού που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της δυσκινησίας των άνω άκρων στα άτομα αυτά.

Τίμησε επίσης την ΕΡΤ για την εικοσιπενταετή αδιάλειπτη προσφορά της στην προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών με την υποστήριξη των προγραμμάτων της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο και τόνισε τη σημασία της συστράτευσης των ΜΜΕ στον αγώνα της UNICEF για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά. 

Τα έργα των παιδιών θα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) από Τετάρτη 21, έως Παρασκευή 23 Νοεμβρίου. Ώρες επισκέψεων: πρωί: 10:00-14:00, απόγευμα: 18:00-21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η UNICEF ευχαριστεί τη Στοά του Βιβλίου για τη φιλοξενία.

ΧΟΡΗΓΟΙ:
ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ - RADISSON BLU PARK HOTEL ATHENS
ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ


Επιτροπή βραβείων: Μάνος Κοντολέων, Συγγραφέας & Αντιπρόεδρος UNICEF - Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος - Λόλα Νταϊφά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων STAR & Μέλος Ε.Σ. της UNICEF -Μερόπη Πρέκα, Ζωγράφος - Πόλυ Μηλιώρη, Συγγραφέας - Βασίλης Λουζιώτης, Εκπαιδευτικός, Μέλος Ε.Σ. της UNICEF - Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF - Σοφία Λαπατά, Προϊσταμένη Τμήμ. Γ/ Μαθητικών Θεμάτων Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού - Γιώργος Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.) - Ράνια Μακρή, Προϊσταμένη Συνηγορίας & Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου