Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δόση «μαμούθ» 52,5 δισ.ευρώ από το Eurogroup

Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα σε μια συνεδρίαση «express», λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους έναντι του ΑΕΠ στο επίπεδο του 124%, το 2020. Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,4 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ.ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η αλληλεγγύη είναι ζωντανή. Τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν υπάρχουν», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες η οποία προηγείται των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις ίδιες δηλώσεις προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε σχολιάζοντας την απόφαση για εκταμίευση της «super» δόσης των 52,5 δισ. ευρώ: «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν έχουν πάει χαμένες. Είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα. Είναι μια νέα ημέρα για την Ευρώπη».

Καλή μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια χρειάζεται να συνεχιστεί.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου