Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του χρόνου αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης οι αλλαγές θα ισχύσουν από φέτος, καθώς με υπουργική απόφαση θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τις δυο τελευταίες Κυριακές, 23 και 30 Δεκεμβρίου. 

 Από τις διατάξεις αποκλείονται τα εμπορικά κέντρα ενώ ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για αλυσίδες franchise.

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, εκτίμησε ότι τα πολυκαταστήματα θα προσφύγουν κατά της απόφασης του υπουργείου για αθέμιτο ανταγωνισμού. 

 Αλλαγές προβλέπονται επίσης και στον αγορανομικό κώδικα σύμφωνα με τις οποίες θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για ελλιπείς παραδόσεις από τις αντλίες, αντικειμενικοποίηση των ποινών αλλά και εκπτώσεις 50% για όσους πληρώνουν το πρόστιμο χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια, κ.α. 

 Τέλος, παρεμβάσεις έγιναν και σχετικά με τις περιόδους των εκτυπώσεων καθώς αυτές θα πραγματοποιούνται πλέον τέσσερεις φορές το χρόνο. Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου (χειμερινές εκπτώσεις) και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου (θερινές). Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου