Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία για ένα παγκρήτιο δίκτυο πολιτισμού

Μια σημαντική πρωτοβουλία για το πολιτιστικό κίνημα της Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη κατά τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός Παγκρήτιου Δικτύου Πολιτισμού. Οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων Πολιτιστικών Συλλόγων έχουν ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Κοινή πεποίθηση όλων των εκπροσώπων των φορέων κατά τις συναντήσεις αυτές υπήρξε η ανάγκη συντονισμού και αλληλοϋποστήριξης των Πολιτιστικών φορέων της Κρήτης και η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο κοινών δράσεων και διεκδικήσεων που μπορούν να ωθήσουν σε ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του έργου και του ρόλου του Πολιτιστικού Κινήματος στην Κρήτη.

Για τον σκοπό αυτό έχει αποφασιστεί: α) Να συνεχιστούν οι συναντήσεις με προσθήκη νέων Συλλόγων κάθε φορά, β) να προχωρήσει η μελέτη και επεξεργασία κοινών στόχων και θεμάτων και γ) να επιτευχθεί η δημιουργία ενός Παγκρήτιου Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων έχοντας συζητήσει σε βάθος όλα τα θέματα ώστε η προσπάθεια να διασφαλίζει εχέγγυα βιωσιμότητας.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει νέα, τρίτη συνάντηση στο Βάμμο Αποκορώνου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου