Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ετοιμοι για τη διακυβέρνηση της χώρας

Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και την απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο - Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Με την απόφαση του Eurogroup, όμως, παρατήρησε, η ευρωπαϊκή ηγεσία ανέστειλε την οριστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της χώρας, παρατείνοντας την αβεβαιότητα.
Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης, επιτρέπουν σε ανεύθυνες πολιτικές ηγεσίες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα -τις πολιτικές δυνάμεις της σημερινής συγκυβέρνησης- «να κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιστροφή στη δραχμή, αποσταθεροποιώντας τη χώρα, αποτρέποντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και τορπιλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, το ελληνικό χρέος είχε καταστεί μη βιώσιμο από καιρό πριν, «όταν η Ελλάδα καταδικάστηκε για τα επόμενα χρόνια», με την ψήφιση από τη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και ενός προϋπολογισμού «που καταδικάζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει κάθε προοπτική ανάκαμψης, επιτείνει την αβεβαιότητα και απωθεί τις επενδύσεις».
Για τους λόγους αυτούς, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης, αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ και όποιος αυτό δεν το βλέπει, σημείωσε χαρακτηριστικά, απλώς εθελοτυφλεί.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη Ναυτεμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου