Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμο στο χορό «ρεγκετόν» ξεκινά η κυβέρνηση της Κούβας

Σε μια χώρα όπως η Κούβα όπου η μουσική κι ο χορός αποτελούν μέρος της κουλτούρας της έρχεται η κυβέρνηση να απαγορεύσει έναν από τους πιο ρυθμικούς και σέξι χορούς. Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μουσικής της Κούβας, Ορλάντο Βιστέλ Κολουμπιέ στην εφημερίδα «Granma», επίσημο όργανο της κυβέρνησης, πρόκειται σύντομα να απαγορευτεί το ρεγκετόν όπως κι άλλα είδη «ακραίων» και «σεξουαλικά ανήθικων» χορών. «Δε μιλάμε μόνο για το ρεγκετόν. Σε αυτά τα νέα είδη χορού υπάρχει χυδαιότητα, κοινοτυπία και μετριότητα.

Από τη μία υπάρχουν οι επιθετικοί στίχοι που μιλούν ανοιχτά για το σεξ και αλλοιώνουν την έμφυτη θηλυκότητα των γυναικών από τη Κούβα και τις παρουσιάζουν σαν αντικείμενα του σεξ. Κι όλα αυτά τα υποστηρίζει μια μουσική χωρίς ποιότητα», είπε ο Κολουμπιέ.


Τα τελευταία χρόνια πράγματι οι νέοι Κουβανοί προτιμούν το ρεγκετόν που γεννήθηκε στον Παναμά και το Πουέρτο Ρίκο στα τέλη της δεκαετίας του ’80, από τον παραδοσιακό ήχο της Κούβας που χαρακτηρίζει τη χώρα.

Αν λοιπόν παρά την απαγόρευση κάποιος αποφασίσει να χορέψει ρεγκετόν θα τιμωρηθεί. Όπως επισημαίνει όμως ο Κολουμπιέ «ο καθένας είναι ελεύθερος να ακούσει στο σπίτι του οποιοδήποτε είδος μουσικής. Παρόλα αυτά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να χορέψει αυτό το χορό σε εστιατόρια, καφετέριες, λεωφορεία και δημόσιους χώρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου