Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πέλλα: Υλοποίηση προγράμματος διανομής τροφίμων σε απόρους

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους. Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η διανομή των τροφίμων γίνεται μετά από την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων απόρων στην αρμόδια υπηρεσία. 

Κατά τη διανομή των τροφίμων υπάρχει συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, φιλανθρωπικά ιδρύματα και συλλόγους, συλλόγους πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών, συλλόγων ΑμεΑ, τους Δήμους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Την τρέχουσα περίοδο διανεμήθηκαν στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά συνολικά 21 τόνοι τυρί φέτα, 32 τόνοι λάδι, 12 τόνοι γραβιέρα και 75 τόνοι ζυμαρικά. 

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Η υλοποίηση του προγράμματος στήριξης των απόρων καλύπτει μία σημαντική κοινωνική ανάγκη. Η κοινωνική μέριμνα και προστασία εντάσσεται στην αποστολή του κράτους και ιδιαίτερα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται δίπλα στον πολίτη. Συγχαίρω τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Τρύφωνα Τσαντάκη και τα στελέχη της υπηρεσίας για την υλοποίηση του προγράμματος με πλήρη διαφάνεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η κίνηση εντάσσεται στο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουμε δημιουργήσει στην Π.Ε. Πέλλας και στόχο έχει την προστασία των συνανθρώπων μας. Ελπίζω και εύχομαι σε ανάλογες πρωτοβουλίες και μελλοντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου