Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Επισκέψεις Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με συμβολικό χαρακτήρα

Επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης, στο Τελωνείο Σκύδρας, στη Χημική Υπηρεσία Έδεσσας και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Θεοδωρίδης συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τα στελέχη των υπηρεσιών και επεσήμανε για ακόμη μία φορά, ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση ότι η Περιφερειακή Ενότητας δεν θα ανεχτεί άλλη αποχώρηση δημόσιας υπηρεσίας από την Πέλλα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «δεν μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις εις βάρος της Πέλλας που υπονομεύουν την τοπική ανάπτυξη, εμπαίζουν τους πολίτες και το πιο σημαντικό δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή αποδομώντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων».

Υπογραμμίζεται άλλωστε ότι ο κ. Θεοδωρίδης έχει εκφράσει την αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του με επιστολές προς όλους τους αρμοδίους φορείς. Συγκεκριμένα, με διαδοχικές επιστολές στις 1347/16-2-11 και 1367/18-2-11 αντιτίθεται στην ενδεχόμενη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης τονίζοντας τη σημασία του πρώτου για την εύρυθμη λειτουργία και ικανοποίηση των αναγκών που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου, που σημειωτέον δέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, γεγονός που καθιστά απαραίτητη όχι μόνο την παραμονή του αλλά και την ενίσχυσή του. Από την άλλη, το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό αλλοδαπών αλλά και μεγάλο πληθυσμό που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση. Ως εκ τούτου δε νοείται αποχώρηση ή κατάργηση της νευραλγικής αυτή δημόσιας υπηρεσίας. Εξάλλου, ο κ. Θεοδωρίδης έχει τονίσει επανειλημμένα ότι γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του προσωπικού και του ένστολου δυναμικού των Αστυνομικών Τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης λόγω των περιοχών που καλύπτουν, αλλά και ολόκληρης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας έτσι ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών που είναι πρωταρχικό μέλημα μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Θα πρέπει μάλιστα να ενισχυθούν οι παραπάνω Αρχές με Διοικητικό προσωπικό (γιατί όχι από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα) προκειμένου να ασχολούνται με τις γραφειοκρατικές εργασίες και το ένστολο προσωπικό να βγει στους δρόμους και να γίνει ενδεχομένως μια νέα ανακατανομή ούτως ώστε να γίνουν πιο λειτουργικές οι υπηρεσίες. Στα πλεονεκτήματα της παραμονής των Αστυνομικών Τμημάτων είναι ότι και τα δύο στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουν το Ελληνικό Κράτος. Σε κάθε περίπτωση οι όποιοι υπεύθυνοι θα βρεθούν υπόλογοι των κατοίκων της Πέλλας για οποιαδήποτε υποβάθμιση των Αστυνομικών μονάδων της Πέλλας.


Έπειτα, όσον αφορά το Τελωνείο Σκύδρας και τη Χημική Υπηρεσία Έδεσσας είναι δύο αλληλένδετες δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες εκτός του ότι προσφέρουν σημαντικό έργο, συμβάλλουν στην περιστολή των δημοσίων δαπανών αφού συστεγάζονται σε δημόσιο κτίριο χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Κράτος. Στη φημολογούμενη κατάργηση των εν λόγω υπηρεσιών ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας είχε παρέμβει διαμηνύοντας προς τους αρμοδίους φορείς ότι τέτοιες αποφάσεις δε βοηθούν στην τόνωση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Ειδικότερα, τα στοιχεία του Τελωνείου για τις εξαγωγές προϊόντων της Πέλλας, τα οποία σημειωτέον ελέγχονται από τη Χημική Υπηρεσία, αποτελούν αδιάσειστα επιχειρήματα για την παραμονή των υπηρεσιών αυτών στην Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από το 2009 σημειώνουν αύξηση με την αξία των προϊόντων που έχουν εξαχθεί μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2012 να φτάνει στα 131.306.006,87 € από 45.555.059,48 € το 2009 σημειώνοντας αύξηση 200% !!! σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο της Χώρας μας. Επίσης το ισοζύγιο Εισαγωγών – Εξαγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με βάση τα στοιχεία του Τελωνείου Σκύδρας είναι θετικό και μάλιστα με τεράστια διαφορά: Εξαγωγές 131.306.006,87€ - Εισαγωγές 18.846.615,07. Οι αριθμοί αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο το σημαντικό έργο που παράγουν τα στελέχη του Τελωνείου Σκύδρας στην Πέλλα με τις συνεχώς αυξανόμενες εξαγωγές ποιοτικών, αγροτικών προϊόντων και την εισροή πολύτιμου συναλλάγματος για την χώρα μας.

Εν κατακλείδι, οι επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη είναι συμβολικές για τη θέση και την αντιμετώπιση τέτοιων αποφάσεων που δε συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Πέλλας. Άλλωστε στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Πέλλας παρουσία Βουλευτών και Δημάρχων τέθηκαν και τα ζητήματα της παραμονής των υπηρεσιών στην Πέλλα προκειμένου να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων και ένας ενιαίος σχεδιασμός δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου