Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σωτήρες Λίνο, Διούδης


Στο δρόμο των νικών επέστρεψε ο ΠΑΟΚ νικώντας το Λεβαδειακό στη Θεσσαλονίκη με 1-0, ενώ ο Άρης κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη, έναντι του Αστέρα.


Απόρθητη κράτησε την Τούμπα ο Δικέφαλος του Βορρά, καθώς ως τώρα στο πρωτάθλημα μετρά στην έδρα του 6 νίκες και μία ισοπαλία.


Καλύτερα από τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι μπήκε η ομάδα της Βοιωτίας, που είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο πέμπτο λεπτό, όταν σουτ του Μάριο Πόι έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χακόμπο. Μετά το 25' οι ασπρόμαυροι χάρη και στην εξαιρετική παρουσία του Βραζιλιάνου Άλβες Λίνο ισορρόπησαν το ματς παρότι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για το Δικέφαλο στο 51', όταν σουτ του Στέφανου Αθανασιάδη μετά από κεφαλιά - πάσσα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Λειβαδιάς, Κυριακίδης. Στο 69' ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο, στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο γκολκίπερ των Βοιωτών, αν και έπεσε σωστά στη δεξιά πλευρά της εστίας του. Εννιά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο σκόρερ των ασπρόμαυρων αντικαταστάθηκε με εντολή του Γιώργου Δώνη, από τον Κώστα Σταφυλίδη.



Ήταν ο εικοστός τρίτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στην ιστορία της πρώτης Εθνικής κατηγορίας, ενώ από το γήπεδο της Τούμπας ο Λεβαδειακός έχει φύγει νικητής μόλις μία φορά. Από τους νικητές απουσίασαν χθες οι τραυματίες Γκαρσία, Κατσικάς, Έτο, Γεωργιάδης και Γλύκος, όπως επίσης ο τιμωρημένος Βραζιλιάνος Βιβιάν Ματέους, ενώ οι Βοιωτοί από την άλλη πλευρά παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς το Ναπολεόνε. Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε λιγοστός κόσμος, για να ενθαρρύνει την προσπάθεια των παικτών του Δικεφάλου του Βορρά να φτάσουν στη νίκη.   


Σωκράτη, εσύ...



Με πρωταγωνιστή το τερματοφύλακα Σωκράτη Διούδη ο Άρης έφυγε αλώβητος σήμερα από την Τρίπολη φέρνοντας ισοπαλία με τον αήττητο ως τώρα στο γήπεδό του, Αστέρα.



Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία του Άρη στο 13', όταν ο Γιαννιώτας δεν μπόρεσε να πλασάρει τον γκολκίπερ των Τριπολιτών ύστερ' από πάσσα του Τριανταφύλλου, καθώς παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας ο Τσαμπούρης. Στο 23' όμως ο επιθετικός των κιτρίνων σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αφού τον είχε ανατρέψει στη μικρή περιοχή ο Τσαμπούρης.



Στο 78' ήταν η σειρά της ομάδας της Πελοποννήσου να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όταν ο Καλαντζής σέντραρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο Γιαννίτση με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει το Διούδη και να καταλήξει στα δίχτυα των κιτρινόμαυρων. Δύο λεπτά μετά ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν ο Έγκον έπιασε κεφαλιά έπειτα από πάσσα του Φορμίκα από τ' αριστερά, η μπάλα όμως βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Άρη και κατέληξε άουτ. Στο 84' εξάλλου ο Διούδης έπιασε πέναλτι του Έγκον, τον οποίο είχε ανατρέψει εντός μικρής περιοχής. Στο 90' ο διαιτητής του αγώνα απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Τρίπολης, Κουρμπέλη.



Ήταν η έκτη συνεχόμενη αναμέτρηση στο φετινό πρωτάθλημα, που ο Αστέρας δεν χάνει στην Τρίπολη, ενώ σε 6 ματς που έχει δώσει στο γήπεδό του με αντίπαλο τους Θεσσαλονικείς έχει μόνο μία ήττα. Παράλληλα ο σημερινός αγώνας ήταν ο δέκατος συνεχής, όπου οι κίτρινοι δέχονται γκολ και παραμένουν έτσι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας της Super League.



Από τον αγώνα έλειψαν από πλευράς Άρη οι τραυματίες Βελλίδης, Αγκάνθο και Πουλίδο, ενώ από τον Αστέρα απουσίασαν οι τραυματίες Περόνε, Πιπίνης, Σανκαρέ και Μπακασέτας, όπως επίσης οι τιμωρημένοι Ουσέρο και Μπαρτολίνι. Στο δεξί πέταλο του γηπέδου της Τρίπολης βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του Άρη κυρίως από τον Πύργο και την Πάτρα.



Μ. Βέλλος  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου