Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, προχώρησε στην δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου ώστε να στηρίξει έμπρακτα όσους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση. 

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τις δωρεάν παροχές τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Είναι εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, με στόχο την προστασία της αξιοπρέπειάς τους και την εξασφάλιση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης. 

Ήδη τις ημέρες των εορτών πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο, η πρώτη παροχή βασικών ειδών διατροφής σε 150 οικογένειες συνδημοτών μας που εντάχθηκαν στα μητρώα του έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012. 


Οι αιτήσεις ένταξης στο μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζονται. Η επόμενη παροχή προβλέπεται να γίνει εντός του Φεβρουαρίου, με στόχο οι δικαιούχοι των παροχών να μπορούν να προμηθεύονται αγαθά κάθε μήνα. 


Τρόφιμα, ρουχισμός και άλλα απαραίτητα είδη διαβίωσης που θα προσφέρονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα προέρχονται από χορηγίες και προσφορές, βιομηχανιών και βιοτεχνιών, παραγωγών, επιχειρήσεων και έμπορων προϊόντων, επιχειρηματιών, συλλόγων και σωματείων, φορέων και οργανώσεων, σχολείων, πολιτών, κ.λ.π., εκτός από τις προμήθειες που θα διενεργεί ο Δήμος Λαγκαδά. 

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι υπόθεση όλων μας. 

Ο Δήμος Λαγκαδά στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας του, καλεί όλους μας να γίνουμε αρωγοί και συμμέτοχοι. Να προσφέρουμε, ο καθένας όπως μπορεί ανάλογα με τις δυνατότητές του. 

Να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας: 
  • Τυποποιημένα τρόφιμα 
  • Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας 
  • Είδη βρεφανάπτυξης 
  • Είδη ένδυσης και υπόδησης 
  • Βιβλία παιχνίδια κ.λ.π., 
και άλλα απαραίτητα προϊόντα καθημερινής διαβίωσης. 

Ορισμένα από τα παραπάνω (είδη ένδυσης & υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κ.λπ.), μπορεί να είναι μεταχειρισμένα, αλλά σε άριστη κατάσταση. 

Εθελοντές πολίτες μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια ενίσχυσης της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου