Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Νέα εποχή για ΔΕΘ και Helexpo

Σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης εισέρχεται ο εθνικός εκθεσιακός φορέας μετά την ψήφιση της συγχώνευσης ΔΕΘ και Helexpo από τη βουλή, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την κατάργηση-συγχώνευση φορέων του δημοσίου. 

Το νέο ενοποιημένο σχήμα, με προίκα τη σημαντική τεχνογνωσία των δύο εταιρειών, την εμπειρία των εργαζομένων, αλλά και τη στρατηγική θέση του Εκθεσιακού του Κέντρου, θα αντιμετωπίσει με ανανεωμένη δυναμική τις προκλήσεις τόσο στη διεθνή όσο και στην εσωτερική εκθεσιακή σκηνή. 

Η ψήφιση της συγχώνευσης δικαιώνει τις προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΘ, που εργάστηκε από την πρώτη στιγμή για την ενοποίηση, θεωρώντας πως στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης, αλλά και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, ένα ενιαίο εκθεσιακό σχήμα θα δώσει τη μάχη της αγοράς από καλύτερη θέση. Στο πλαίσιο αυτό είχε καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό ολοκληρωμένη πρόταση για την συνένωση των δύο εταιρειών. 

Μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη βουλή, η διαδικασία της συγχώνευσης ξεκινά άμεσα, ώστε το συντομότερο δυνατό η νέα εταιρία να είναι λειτουργική και να καταφέρει να βρει στον εκθεσιακό κλάδο τη θέση που της αρμόζει. Το ζητούμενο πλέον είναι να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της νέας εταιρείας, με τη συμβολή τόσο της διοίκησης και των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας. 

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, στο προσκήνιο θα βρεθούν δύο σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της ενιαίας ΔΕΘ-Helexpo: η εξεύρεση διεθνούς στρατηγικού εταίρου και ο εκσυγχρονισμός των εκθεσιακών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου