Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήσεις και έντονες αντιδράσεις, από μια μικρή όμως μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ακολούθησαν την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Κατάληψη για τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013, αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Την έντονη αντίθεσή της για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων του Ιδρύματος εκφράζει με ανακοίνωσή της και η διοίκησή του.

«Στην ουσία απομακρύνονται από αυτό ολόκληρες σχολές, όπως η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται το μεγαλύτερο τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα με ιστορική παράδοση, συνέχεια και σημαντικότατη συνεισφορά στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Έτσι, θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένος εξοπλισμός, ένα ολόκληρο αγρόκτημα 1.000 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αλλά και τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η στρατηγική θέση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τόσο πλησίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όσο και σε απόσταση αναπνοής από τις γεωργικά και κτηνοτροφικά παραγωγικές περιοχές των όμορων νομών της Ημαθίας και της Πέλλας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μάρνυ Παπαματθαίου στο ΒΗΜΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου