Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αόρατη γέφυρα

Η γέφυρα που έφτιαξαν οι Ολλανδοί μηχανικοί δίνει πρόσβαση στους επισκέπτες στο φρούριο Fort de Roovere διασχίζοντας την τάφρο που βρίσκεται περιμετρικά. Η γέφυρα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη στάθμη του νερού και έτσι είναι σχεδόν αόρατη.

Μια μόνιμη γέφυρα πάνω από την αμυντική τάφρο του φρουρίου το 17ο αιώνα θα μπορούσε να αποδειχτεί θανάσιμο λάθος, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε άμεση πρόσβαση στο κάστρο από εισβολείς.

Το φρούριο Fort de Roovere είχε ερειπωθεί και στην πρόσφατη ανακαίνισή του οι σχεδιαστές σκέφτηκαν ότι θα ήταν σκόπιμο να κινηθούν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και να μην κατασκευάσουν μια κοινή γέφυρα πάνω από τη τάφρο.


Για την βραβευμένη γέφυρα του Fort de Roovere, οι αρχιτέκτονες του γραφείου RO & AD άντλησαν την έμπνευσή τους από την βιβλική εικόνα του Μωυσή που χωρίζει στα δύο την Ερυθρά θάλασσα. Κάπως έτσι λειτουργεί και η αόρατη γέφυρα που είναι χτισμένη στην ίσαλο γραμμή της τάφρου.

Έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικό ξύλο Accoya, το οποίο έχει επίστρωση από ειδικό υλικό που προστατεύει το ξύλο από την αποσύνθεση και τους μύκητες. Τα τοιχώματα της γέφυρας στην κυριολεξία χωρίζουν τα νερά στα δύο σαν άλλος Μωυσής.

ΠΗΓΗ: Touristorama 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου