Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Zootechnia 2013 από 7-10 Φεβρουαρίου 2013

Ο δυναμισμός του πρωτογενή τομέα στην πράξη, στη φετινή 8η Διεθνή Εκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, ZOOTECHNIA, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7-10 Φεβρουαρίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ανάμεσα στις καινοτομίες της ξεχωρίζει η παρουσίαση μίας πιλοτικής καθετοποιημένης κτηνοτροφικής μονάδας.


Μεγάλο αναμένεται ότι θα είναι το ενδιαφέρον και για το PetFestival, καθώς και για το Σαλόνι Αλόγου, ενώ στο 2ο Πανόραμα Ελληνικών Φυλών Αγροτικών Ζώων θα εκτεθούν οι σημαντικότερες φυλές αγροτικών ζώων, που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας μεταξύ των οποίων και εντόπιες φυλές, οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα διατήρησης.

Για την παρουσίαση της καθετοποιημένης κτηνοτροφικής μονάδας, η HELEXPO συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη κτηνοτροφία, θα δημιουργήσει μια πιλοτική εκτροφή μικρών μηρυκαστικών, στους χώρους της ZOOTECHNIA.


Η εκτροφή θα γίνει σε μικρή κλίμακα και θα προσομοιάζει πραγματικές συνθήκες μιας καθετοποιημένης επιχείρησης, καθώς θα εκτίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός, θα γίνεται άρμεγμα των ζώων και επεξεργασία του παραγόμενου γάλατος στο «Οικογενειακό Τυροκομείο», που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την επιχείρηση «Ζωοκόμος», στις εγκαταστάσεις τις έκθεσης.

Στο «Οικογενειακό Τυροκομείο» θα γίνεται τυροκόμιση του αρμεγόμενου γάλακτος κάθε ημέρα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το άρωμα του φρέσκου, μαλακού τυριού.

Απώτερος στόχος είναι η εκτροφή αυτή να παραθέσει τους άξονες για επιχειρηματικό προσανατολισμό σε νέους και υφισταμένους κτηνοτρόφους και να αποτελέσει κέντρο επίδειξης των ορθών μεθόδων εκτροφής, αλλά και των σύγχρονων υποδομών για μία βιώσιμη, χαμηλού κόστους εκκίνησης, καθετοποιημένη επιχείρηση.

Η έκθεση θα είναι πλαισιωμένη και από άλλες σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς θα πραγματοποιηθεί από το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, ενώ η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ζωική Παραγωγή – Η Οικονομική Κρίση Ευκαιρία για Ανάπτυξη».

Ημερίδα υλοποιεί ακόμη η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και παράλληλα στο πλαίσιο της ZOOTECHNIA θα γίνει και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Γεωπόνων.

Να σημειωθεί ότι η ZOOTECHNIA είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στηνEλλάδα και στα Bαλκάνια και ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια, παρουσιάζοντας όλες τις εξελίξεις στον κτηνοτροφικό-πτηνοτροφικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου