Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Παι-ζούµε µαζί"

Ο ∆ήµος Αµπελοκήπων-Μενεµένης και η Αντιδηµαρχία Αθλητισµού σε συνεργασία µε τη Bee Group A.E, την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριµνας Οικογένειας και Παιδιού (Κ.Ε.Μ.Ο.Π.) υλοποιούν αυτή την περίοδο το ∆ιαπολιτισµικό Αθλητικό Πρόγραµµα µε τίτλο: “Παι–ζούµε µαζί”, στο Νοµό Θεσσαλονίκης. Σκοπός του προγράµµατος είναι η προαγωγή της αξίας της διαπολιτισµικότητας και της οµαλής ένταξης των µεταναστών στην κοινωνία µας.

Το πρόγραµµα περιλαµβάνει ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση (µπάσκετ) και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ). Το σύνολο των παιδιών, που συµµετέχουν είναι 86 και ειδικότερα στο Μπάσκετ: 28 άτοµα, Ποδόσφαιρο: 50 άτοµα και Πινγκ Πονγκ: 8 άτοµα. Κάθε Σάββατο και Κυριακή τα παιδιά συµµετέχουν δωρεάν σε προπονήσεις, µε την καθοδήγηση άριστα καταρτισµένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής αντίστοιχης ειδικότητας. Ιδιαίτερης σηµασίας είναι το γεγονός ότι τα γήπεδα των προπονήσεων για το συγκεκριµένο πρόγραµµα παραχωρήθηκαν από το ∆ήµο Αµπελοκήπων-Μενεµένης.


Οι προπονήσεις του προγράµµατος άρχισαν στις 15 ∆εκεµβρίου 2012 και συνεχίζονται µέχρι σήµερα µε την συνεχή και αδιάλειπτη συµµετοχή των παιδιών, που επιλέχθηκαν κατά την έναρξη του. Το πρόγραµµα θα διαρκέσει ως το τέλος Μαΐου και µετά το πέρας του προπονητικού κύκλου, θα διεξαχθεί ένα τουρνουά, στο οποίο θα συµµετέχουν οι οµάδες και των 3 αθληµάτων. Παράλληλα, θα πραγµατοποιηθεί ένα πολυπολιτισµικό φεστιβάλ γεύσεων µε την συµµετοχή φορέων του ∆ήµου µας και συλλόγων µεταναστών, το οποίο θα δώσει την δυνατότητα καλύτερης γνωριµίας µεταξύ γηγενούς πληθυσµού και µεταναστευτικών κοινοτήτων µέσω παραδοσιακών εδεσµάτων. Στα παιδιά θα δοθούν φόρµες, στολές προπόνησης, µετάλλια και αναµνηστικά δώρα.

Σε επιτόπιο έλεγχο του προγράµµατος, που πραγµατοποιήθηκε την Κυριακή 17/02/2013 από τις συντονίστριες του προγράµµατος κ.Φαίη Μεσηµέρη και κ.Αναστασία Μποµπάι διαπιστώθηκε η άριστη κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που διατίθενται για τις προπονήσεις. Επίσης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό προπονητικό επίπεδο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, την πολύ ικανοποιητική αριθµητικά συµµετοχή των παιδιών και την οµαλή διεξαγωγή του προγράµµατος. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310 725775 
Υπεύθυνος: ∆αλιανάς Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου