Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκπαίδευση σε βασικές αρχές διάσωσης για όλους από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε βασικές αρχές διάσωσης και Α’ Βοήθειες θα έχουν το επόμενο διάστημα όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δυναμικό της μεγαλύτερης εθελοντικής διασωστικής οργάνωσης στην Ελλάδα, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η οργάνωση ξεκινά τις επόμενες μέρες μία εκπαίδευση σε βασικές αρχές διάσωσης για όλους στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα και θα έχει διάρκεια ενός μήνα. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 7.00 μμ έως τις 9.00 μμ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, ενώ τα σαββατοκύριακα θα γίνουν εκπαιδευτικές αναβάσεις στον Όλυμπο. 

Όσοι παρακολουθήσουν την εκπαίδευση θα λάβουν βασικές γνώσεις για την ορεινή διάσωση, τις Α’ Βοήθειες, την πυρασφάλεια και τη σωστή χρήση πυροσβεστήρα, ενώ μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα τους δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών αναβάσεων περιλαμβάνεται ανάβαση στον Όλυμπο και, συγκεκριμένα, στο καταφύγιο της Σαλατούρας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.700 μέτρα, στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, σε υψόμετρο 1.900 μέτρα, αλλά και στο καταφύγιο του Αγ. Αντωνίου, σε υψόμετρο 2.817 μέτρα. Οι αναβάσεις θα έχουν σκοπό τη γνωριμία με τα ορεινά πεδία και την ξενάγηση σε περιοχές όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί ορειβατικά ατυχήματα. 

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση, μπορούν να επικοινωνούν μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 με την Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο τηλέφωνο 2310 310649 ή ηλεκτρονικά με mail στο inform@hrt.ogr.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου