Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ελληνική εθνική συμμετοχή στη CeBIT 2013 οργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo

Την ελληνική εθνική συμμετοχή στη CeBIT 2013, τη μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής και επικοινωνιών στον κόσμο, οργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2013 στο Ανόβερο, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών & Δικτύων και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο ελληνικός εκθεσιακός φορέας συμμετέχει με οργανωμένο περίπτερο σε μια έκθεση αυτού του βεληνεκούς. 

Μετά την επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο της περσινής διοργάνωσης, οργανώνει φέτος το ελληνικό περίπτερο με τη συμμετοχή 20 επιχειρήσεων και συνδέσμων του κλάδου, αλλά και την παρουσία 10 κρατικών οργανισμών, και σκοπό να παρουσιάσει στις ξένες αγορές τη δυναμική και τις προοπτικές της πληροφορικής στη χώρα μας. Πολύτιμη στην εθνική αυτή εξόρμηση είναι η στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως και η συμβολή του ΣΕΠΕ, ο οποίος συντόνισε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων. Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). 

Κατά τη διάρκεια της εθνικής μας παρουσίας στη CeBIT οι ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν προϊόντα, λύσεις και εφαρμογές «made in Greece», ενώ παρόν θα είναι και το ελληνικό δημόσιο μέσω φορέων που θα προβάλλουν τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί στην ελληνική δημόσια διοίκηση από τον κλάδο της πληροφορικής, αλλά και τις δυνατότητες επενδύσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών της χώρας μας. 


Η ΔΕΘ-Helexpo, υπό τη νέα της ενοποιημένη μορφή, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της εξωστρέφειας και της τεχνολογίας και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επενδύει σε έναν κλάδο που μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» για την έξοδο από την κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας διαγνώσει από την περσινή διοργάνωση την ανάγκη των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής για εξωστρεφείς δράσεις και επαφή με τις τάσεις του κλάδου διεθνώς, αποφάσισε να επανέλθει αυτή τη φορά με την οργάνωση της εθνικής συμμετοχής, η οποία καθιερώνεται πλέον μεταξύ των δράσεων του εκθεσιακού προγράμματος της εταιρείας. 


Η CeBIT απευθύνεται σε χρήστες της βιομηχανίας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, στον κλάδο των υπηρεσιών, σε κυβερνητικούς οργανισμούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και στους «φανατικούς» της τεχνολογίας. Αποτελεί δε το καλύτερο εφαλτήριο για την ανταλλαγή εμπειριών και την ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις, ενώ ανοίγει πεδία συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου με ξένες ομολόγους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου