Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Επιτυχημένη η αποστολή της ΔΕΘ-Helexpo στη CeBIT 2013 (Video)

Περισσότερα από 150 επιχειρηματικά «ραντεβού» πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της CeBIT 2013 στο Ανόβερο, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2013, οι ελληνικές εταιρείες και οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι που συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο, το οποίο οργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και με τη στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Το εθνικό περίπτερο της Ελλάδας προσέλκυσε το ενδιαφέρον επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, με επισκέπτες και συνομιλητές ακόμα και από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ, αλλά και με ομολόγους από την ευρωπαϊκή ήπειρο. Κοινή παραδοχή των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην ελληνική αντιπροσωπεία ήταν πως τους δόθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν στην «πηγή» των εξελίξεων στον κλάδο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, αξιοποιώντας την παρουσία μεγάλων εταιρειών που συμμετείχαν στη CeBIT για τις επαφές τους.




Κατά τη διάρκεια της CeBIT η ΔΕΘ-Helexpo οργάνωσε στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής, αλλά και Γερμανών οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων. Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo και πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τάσος Τζήκας, η επιτυχημένη εθνική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη CeBIT υπογραμμίζει τη δυναμική ενός κλάδου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο που η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τη δύσκολη αυτή περίοδο, τόσο για να πραγματοποιήσει το πολυπόθητο άλμα της ανάπτυξης όσο και για να κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διεθνή αγορά.




Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Πτωχός, σημείωσε πως η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να απλοποιήσει τις διαδικασίες για τους επενδυτές, τονίζοντας μάλιστα πως η ελληνική πλευρά είναι ανοιχτή στις ιδέες και στις προτάσεις των ξένων, προκειμένου να βοηθήσει στην υλοποίηση των επενδύσεών τους.




Με τη σειρά της η διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Ιωάννα Σαμπράκου, τόνισε πως βούληση της Ελλάδας είναι να προβάλει διεθνώς τα σημαντικά επιτεύγματα των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και υπογράμμισε πως οι νέες τεχνολογίες κατέχουν υψηλή θέση στην ατζέντα της κυβέρνησης.  




Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, κ. Martin Knapp, σημείωσε  πως υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα μας στον εν λόγω κλάδο, τονίζοντας μάλιστα πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο  «λάδι και τυρί», όπως συχνά πιστεύουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου