Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ξεναγήσεις για ενήλικες στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου


Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξή του, εντάσσει στο πρόγραμμά του οργανωμένεςξεναγήσεις για ενήλικες, κάθε Τετάρτη στις 10.30 τους μήνες Μάιο - Ιούλιο. Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο Αθηναίο ή επισκέπτη της πόλης να ακολουθήσει τη μουσειακή διαδρομή στο χώρο του παλαιού εργοστασίου φωταερίου με την καθοδήγηση των ανθρώπων του Μουσείου. 


Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2013, αναδεικνύοντας το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας. Η επίσκεψη στο χώρο του Μουσείου δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει ή να θυμηθεί μια παλαιά μορφή ενέργειας που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το 19ο αιώνα, να περιηγηθεί σε χώρους και μηχανήματα που δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό για περίπου 30 χρόνια και να ανακαλύψει ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας του 19ου αιώνα, σε ένα από τα λίγα σωζόμενα και επισκέψιμα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης. 

Έτσι, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συνεχίζει μια επιτυχημένη πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τις σχολικές ομάδες.

Χρήσιμες πληροφορίες: 
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 10.30 τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. 
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2103475535 ή
Κόστος ξενάγησης: 3 ευρώ / άτομο
(περιλαμβάνεται η είσοδος στο Μουσείο και ο οδηγός μουσειακής διαδρομής)
Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα
Υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν συνεννόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου