Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Το «ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΡΕΝΟ» κάνει στάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τι σχέση μπορεί να έχει ο εκτροχιασμός ενός τρένου με τη συμμετοχή του Γκούτζι Γατούτζι στους Πανγατικούς Αγώνες Ισορροπίας και την πρόσκληση που έλαβε η Μάρω Γάτη από το Πανγατικό Ινστιτούτο Πληροφορικής; Όταν η μαχητική δημοσιογράφος Ριρή Γαταρέα έρχεται "μουσούδα με μουσούδα" με έναν ύποπτο μαυρόγατο, τα πράγματα παίρνουν μια ανεξέλεγκτη τροπή, που ούτε ο Μπίμης Γατιδάκης -λάτρης των ταινιών δράσης- μπορεί να φανταστεί την κατάληξη... 

Άραγε, οι τέσσερις φίλοι θα έχουν για σύμμαχό τους την τύχη, όπως το περασμένο καλοκαίρι, όταν αναζητούσαν το μυθικό «Θησαυρό του Καλαμαριού»; 

Η απάντηση θα δοθεί στις σελίδες της δεύτερης περιπέτειας της Ψιψινοπαρέας! Το «Μυστήριο Τρένο» αναχωρεί και μεταφέρει τους επιβάτες του σε ένα διασκεδαστικό, αλλά και αγωνιώδες ταξίδι, με τελικό προορισμό την αποκάλυψη της αλήθειας!

Η Ειρήνη Λάζαρη* παρουσιάζει την δεύτερη περιπέτεια της Ψιψινοπαρέας, μετά την αναζήτηση για τον «Θησαυρό του Καλαμαριού»,  η αποκάλυψη της αλήθειας για το «Μυστήριο Τρένο» θα ξεκινήσει με δύο στάσεις την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη.


Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στις 19:00 (7 η ώρα το απόγευμα) το «Μυστήριο Τρένο» θα σταθμεύσει στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή, Πλατεία Δημοκρατίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημοσιογράφος Κριτικός βιβλίου κ. Βασίλης Καλαμαράς και η Φιλόλογος Ευαγγελία Δεμερτζή. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι: Άρτεμις Δούρου, Σοφία Αποστολίδη, Αστέριος Χασάπης και Ιάκωβος Μηνδρινός. Συντονίστρια η Φιλόλογος - Δημοσιογράφος κ. Μάριον Χαραχούσου. Η είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.


Επόμενη στάση για το «Μυστήριο Τρένο», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι, στο Καφέ «Misirlou», Αιγύπτου 20 και Τσιμισκή στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης - Δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μάτης και η Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Γλωσσολόγος κ. Βασιλική Αρχοντή. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Φιλόλογος - Ραδιοφωνική Παραγωγός κ. Ξανθίππη Νότη. Συντονίστρια η Δημοσιογράφος κ. Έφη Λάσκα. Η είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη. 






*Ειρήνη Λάζαρη 



Η Ειρήνη Λάζαρη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1980 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο Περιστέρι. Έχοντας από μικρή το όνειρο γίνει δημοσιογράφος, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2004, ωστόσο, από το 2002 ήταν ενεργή στο επάγγελμα. Εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και το Δεκέμβριο του 2008 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε και πάλι με τη δημοσιογραφία, δουλεύοντας σε website και στη συνέχεια σε εφημερίδα. Το πρώτο της παιδικό διήγημα, με τίτλο “Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού”, εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου