Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εγγραφές στο σχολείο μεταναστών του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Σχολείο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο


Στην έκτη χρονιά λειτουργίας του βαδίζει το Σχολείο Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, μέσω του οποίου παρέχονται δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες συμπολίτες μας. 

Η δομή υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.

Τα τμήματα απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους γνώστες της ελληνικής γλώσσας με κύρια προοπτική, στις περισσότερες περιπτώσεις, τη συμμετοχή στις κρατικές εξετάσεις για τη λήψη της σχετικής πιστοποίησης ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ή τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Τα μαθήματα και για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015 ξεκινούν τον προσεχή Οκτώβριο και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο, θα γίνονται δύο απογεύματα την εβδομάδα και θα είναι δίωρα, καλύπτοντας 120 ώρες διδασκαλίας ανά επίπεδο.

Θα φιλοξενούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών και το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, και απευθύνονται σε όλους τους μετανάστες-κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας.

Αιτήσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, και συγκεκριμένα:
Δημοτική Ενότητα Συκεών
Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών
(Ισόγειο δημαρχείου, Στρ. Σαράφη 1, τηλέφωνο: 2313 313151)
►Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης
(Δημοτικό κατάστημα, Ελ.Βενιζέλου 125, τηλέφωνο: 2310 671100, -εσωτ. 123).
► Δημοτική Ενότητα Πεύκων
Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων
(Δημοτικό κατάστημα Πεύκων, Ειρήνης 19, τηλέφωνο: 2313 502226)
► Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου
Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου
(Δημοτικό κατάστημα, Ηπείρου 9-11, τηλέφωνο: 2313 300206)

Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009. Στη διάρκεια του διδακτικού έτους 2013-2014 φοίτησαν 91 μαθητές, από τους οποίους οι 66 ολοκλήρωσαν επιτυχημένα τον κύκλο σπουδών τους, λαμβάνοντας και την αντίστοιχη βεβαίωση.

Η πλειονότητα των μαθητών προήλθε από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και τα Βαλκάνια, με τους Αλβανούς μαθητές να υπερτερούν αριθμητικά, ενώ περισσότερες ήταν για ακόμη μια χρονιά οι γυναίκες-μαθήτριες (65 γυναίκες, 26 άνδρες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου