Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Εγκαίνια τη έκθεσης των μακετών για τις στάσεις της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14) έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 25-11-2011 τα εγκαίνια της έκθεσης των συμμετοχών του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για τις στάσεις της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Το κοινό καλωσόρισε αρχικά εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν και χορηγός του διαγωνισμού, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Χριστόδουλος Αντωνιάδης. Στη συνέχεια, ο π.Υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας ενημέρωσε το ακροατήριο για την πρόοδο του έργου το οποίο βρίσκεται στην κρίσιμη φάση της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους ιδιώτες επενδυτές και παράλληλα της διαδικασίας για ένταξη της κατασκευής του στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη δέσμευση τους για την έγκαιρη ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας επιβεβαίωσαν στη συνέχεια τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Αμέσως μετά, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Λόης Παπαδόπουλος παρουσίασε τα βραβεία και τους επαίνους και εξήγησε το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.


Ακολούθησε η βράβευση των νικητών και η ξενάγηση του κοινού στην έκθεση των μακετών και των σχεδίων όλων των συμμετοχών του διαγωνισμού οι οποίες, κατά γενική ομολογία, ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή 9-12-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου