Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

To spotaki άναψε : Οικολογικές προτάσεις Μέρος 4ο - Οργανικά συστατικά

  • Λίπασμα!
    Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα δημιουργίας λιπάσματος καλώντας τους γείτονες ή και το τοπικό σχολείο να χρησιμοποιούν τα οργανικά απορρίμματα. Αποτελούν φυσικό λίπασμα και μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα του εδάφους να συγκρατεί νερό και αέρα.
  • Απολαμβάνετε το μοσχαρίσιο κρέας αλλά με μέτρο.Η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος ευθύνεται για περίπου τρεις φορές περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή πουλερικών ή χοιρινού.
  • Μη σπαταλάτε το φαγητό.
    Αγοράζετε μόνο τις ποσότητες που πραγματικά χρειάζεστε, και χρησιμοποιείτε τα απομεινάρια. Έτσι μπορείτε να μειώσετε τα απορρίμματα και να αποτρέψετε τις εκπομπές από την πρόσθετη παραγωγή τροφίμων.
  • Αγοράζετε χονδρική!Στο χώρο εργασίας σας, προτείνετε την αντικατάσταση των μικρών συσκευασιών καφέ, ζάχαρης, γάλακτος και τσαγιού με μεγάλες συσκευασίες για όλους. Είναι πιο φτηνό και μειώνει τα απορρίμματα.
  • Χρησιμοποιήστε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, και εάν δεν υπάρχει στη γειτονιά σας, δημιουργήστε μία!
    Αντί να αγοράζετε καινούρια παιχνίδια, δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών με τους φίλους σας και ανταλλάξτε τα. Η ποικιλία των παιχνιδιών θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά, και τα παιχνίδια θα χρησιμοποιηθούν από πολλά παιδιά, μειώνοντας έτσι τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον.
  • Χρησιμοποιήστε θερμός για να εξοικονομήσετε ενέργεια.
    Όταν βράζετε νερό για κάποιο ρόφημα, προσπαθήστε να βράζετε μόνο όσο χρειάζεστε, ή βάλτε το περίσσευμα σε ένα θερμός για να μείνει ζεστό και για το επόμενο φλιτζάνι!
  • Ζητήστε έλεγχο του λέβητα σας κάθε χρόνο – για να βεβαιωθείτε ότι δεν δηλητηριάζει τον αέρα στο σπίτι σας και δεν καταναλώνει υπερβολική ενέργεια. Θα πρέπει να τον αντικαθιστάτε κάθε 15 χρόνια – ώστε να επωφεληθείτε από τις τεχνολογικές προόδους που καθιστούν τους νέους λέβητες πιο ενεργειακά αποδοτικούς. 
Δείτε όλες τις αναρτήσεις  με τις οικολογικές προτάσεις
Μέρος 5ο 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου