Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Η Κοινή Γεωργική Πολιτική στην Νέα Μηχανιώνα

Την Κυριακή, 15 Ιαν 2012, στις 20.00, στο Δημαρχείο Νέας Μηχανιώνας ξεκινά την νέα χρονιά η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης με συνάντηση-συζήτηση για την προτεινόμενη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020. Η συζήτηση για την ΚΓΠ 2014-20 είναι επίκαιρη και σημαντική, διότι έχει περιθώρια επηρεασμού της τελικής συναπόφασης που εκτιμάται ότι θα γίνει κάπου στο φθινόπωρο 2012, δηλαδή έχει περιθώρια περίπου 8-9 μήνες.
Αλλά το σημαντικότερο είναι η ευκαιρία να συζητήσουν οι κάτοικοι της περιοχής τα δυνατά τους σημαία, τις δυνατότητές τους και τα θέματα που θα πρέπει να προσεγγίσουν ώστε να υπάρχει μέλλον για τον αγροτικό κόσμο και ειδικότερα για τις νέες και τους νέους αγρότες.
Η συνάντηση της Νέας Μηχανιώνας είναι το τακτικό μηνιαίο ραντεβού του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης το οποίο συνεδριάζει την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, το απόγευμα σε διαφορετική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κάθε φορά.
Ήδη μέσα στο 2011 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Ν. Απολλωνία, στα Λουτρά Λαγκαδά, στην Χαλάστρα, στο Μονόλοφο, στην Θεσσαλονίκη, στην Θέρμη, στα Βασιλικά και αλλού. Για το 2012, μετά την Ν. Μηχανιώνα, θα βρεθούν οι Νέοι Αγρότες στις 4 Φεβ 2012, στις 12.00, μέσα στην Agrotica (αίθουσα Corona) και προγραμματίζονται οι συμμετοχές στην συνάντηση Νέων Αγροτών στην Κομοτηνή (18 Μαρ 2012), στην Κοζάνη (6 Μαϊ 2012), στην Λάρισα (27 Μαϊ 2012) και βέβαια στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που εφέτος θα γίνει πολύ κοντά, στο Ελατοχώρι Πιερίας, 6-9 Σεπ 2012,ενώ οι Νέοι Αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας φιλοδοξούν να πετύχουν στην συνάντηση Νέων Αγροτών, 1-2 Δεκ 2012, και με Νέους Αγρότες από όμορες περιοχές.
Τα αγροτικά επαγγέλματα είναι Γεωργός, κτηνοτρόφος, αλιεύς, δασοκόμος και συμπληρωματικά προς αυτά τα κύρια η παραγωγή ενέργειας, η μεταποίηση και εμπορία της δικιάς τους παραγωγής, το εμπόριο ρύπων, και ο αγροτουρισμός, που με προταθέν νομοσχέδιο προσπαθούν να τον υποκλέψουν από τους αγρότες και επειδή είναι κερδοφόρο να το καρπωθούν επιτήδειοι επιχειρηματίες με διάφορες νοθεύσεις ορολογιών ή «παραθύρτων» στο νομοσχέδιο.
Την Κυριακή, 15 Ιαν 2012, στις 20.00, στο Δημαρχείο Νέας Μηχανιώνας οι Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης μας υπόσχονται μια παραγωγική συζήτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου