Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Βαρθολομαίος: «Ο Θεός νοιάζεται για εμάς»

Μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες από τη βοήθεια του Θεού έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την ομιλία του μετά το πέρας της θείας πανηγυρικής πατριαρχικής λειτουργίας που τελέστηκε στο νέο καθεδρικό Ναό του Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σιντικής, στο νομό Σερρών. «Ο Θεός νοιάζεται για εμάς», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Ο κ. Βαρθολομαίος επίσης πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και τη συγκίνηση μου που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία με αφορμή ενός πολύ ευχάριστου γεγονότος όπως είναι τα εγκαίνια του νέου ναού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου. Οι αδελφές και όσοι τις βοήθησαν επιτέλεσαν έναν άθλο. Όσοι είδαμε το ναό θαυμάσαμε το κάλλος του, το μεγαλείο του, την πιστότητα στην παράδοση». 

«Στηρίζουμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο και εγώ προσωπικά ως Πατριάρχης και ευλογούμε τον μοναχισμό. Σε όλο τον ελληνικό λαό στέλνω την ευλογία της Μητρώος Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και στους άρχοντες και τους αρχόμενους», κατέληξε. 
Στα εγκαίνια του νέου ναού παραβρέθηκαν περισσότεροι από 2.500 πιστοί, ενώ το "παρών" έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κληρικών. 

Εξάλλου, κατά τη χθεσινή παρουσία του στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, δήλωσε: «Έχουμε τον Πατριάρχη μας, τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε να έχει δύναμη γιατί τον χρειαζόμαστε». 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου