Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανοίγει αυλαία το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με μια λιτή τελετή ανοίγει αυλαία το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 20.30 στην ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον. Μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, θα προβληθεί η πολυσυζητημένη ταινία Holy Motors του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ / Leos Carax. 

Το φιλμ που προκάλεσε αίσθηση στο φετινό φεστιβάλ των Καννών (βραβείο Νεότητας) αφηγείται την 24ωρη σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Όσκαρ στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού, μέσα από ένα διαδοχικό παιχνίδι ρόλων και μεταμορφώσεων. Μια ταινία-homage στην ανθρώπινη ψυχή και την ελευθερία του σινεμά, ανένταχτη και καθηλωτική, με τον χαμαιλέοντα Ντενί Λαβάν, καθώς και τους Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ και Μισέλ Πικολί σε απρόβλεπτες εμφανίσεις. 

Τη μουσική νότα στη βραδιά θα δώσει το μουσικό σχήμα Milky Lady & The Cookies που θα ταξιδέψει το κοινό σε σουίνγκ ρυθμούς, καθώς και η χορευτική ομάδα Jitterbugs. 

Η ταινία έναρξης εντάσσεται στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 53ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου