Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Skyfall: Εντυπωσιακή πρώτη

Με το λαμπρότερο τρόπο γιορτάζει φέτος τα τριακοστά πέμπτα του γενέθλια ο δημοφιλής κινηματογραφικός ήρωας, πράκτορας των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, James Bond.
Η νέα ταινία του 007, "Skyfall" πραγματοποίησε μεγάλη πρεμιέρα την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες θέλγοντας το κοινό. 



Η υπόθεση



Η τελευταία αποστολή του Bond στην Τουρκία δεν έχει καθόλου καλή κατάληξη και οι πιο σπουδαίοι ίσως μυστικοί πράκτορες του κόσμου εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Τα γραφεία της υπηρεσίας MI6 δέχονται βομβιστική επίθεση και η M (Τζούντι Ντεντς), υπό καθεστώς πίεσης κι αμφισβήτησης από το νέο πρόεδρο της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας, Mallory(Ραλφ Φάινς) αναγκάζεται να πάρει δραστικά μέτρα. Η MI6 απειλείται από μέσα κι έξω και η M δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν άλλο εκτός από τον Bond. Ο 007 με μόνη βοηθό την πράκτορα Eve, (Ναόμι Χάρρις) ακολουθεί τα ίχνη του μυστηριώδους Silva (Χαβιέ Μπαρδέμ), τα κίνητρα του οποίου πρέπει να ανακαλύψει.



Η κριτική 



Εξίσου εντυπωσιακός με το παρελθόν,πιο γήινος και συναρπαστικός ο Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει με το “Skyfall”,την εικοστή τρίτη περιπέτεια της μακροβιότερης κινηματογραφικής ιστορίας όλων των εποχών. Ο James Bond ξεδιπλώνει βαθύτερες πτυχές του εαυτού του υπό την τολμηρή σκηνοθετική καθοδήγηση του Σαμ Μέντες (American Beauty), ο οποίος παρουσιάζει μία ωραία περιπέτεια.



Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σαγκάη, το Μακάο της Κίνας και στη Σκωτία, όπου φέρεται ότι γεννήθηκε ο 

007. Τα πλάνα και από τις τέσσερις αυτές περιοχές είναι εντυπωσιακά και σε παρασύρουν με την ομορφιά τους. Μεγάλο ατού της ταινίας, ο Μπαρδέμ που συγκλονίζει με την ερμηνεία του ως αντίπαλος του Μποντ και των υπολοίπων μελών των μυστικών υπηρεσιών. Δεν είναι τυχαίο ότι το "Skyfall" σπάει τα ταμεία όπου παίζεται και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην κορυφή του box office σε πολλές χώρες του κόσμου.


Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου