Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

"Χ" και οι 2

"Λευκή" ισοπαλία από τη Βέροια πήρε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης έβαλε έναν βαθμό στο "σακούλι" της προσπάθειας που δίνει, να παραμείνει του χρόνου στο πρωτάθλημα της Super League.




Στη "λασπομαχία" της Βέροιας ο Δικέφαλος μπήκε αρκετά δυνατά και στο 10' είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σέντρα του Ρομπέρ από αριστερά βρήκε το Φωτάκη, που έστειλε όμως την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ. Οι Βεροιώτες ανέβασαν απόδοση στη συνέχεια και στο 12' ο Καλής με κοντινή προβολή έπειτα από φάουλ, που είχε εκτελέσει ο Καλτσάς, δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Γλύκου, που έδιωξε με τα πόδια.


Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Ολαϊτάν να απειλήσει τους Θεσσαλονικείς, αλλά το σουτ, το οποίο επιχείρησε βγήκε άουτ. Στο 22' ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε πλασέ του Ιωάννου, ενώ στο 36' η Βέροια κέρδισε πέναλντι μετά από σμπρώξιμο του Βιβιάν στον Καλτσά εντός μικρής περιοχής. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος παίκτης που την κέρδισε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη φάση αυτή ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας απέβαλε το Βραζιλιάνο αμυντικό των ασπρόμαυρων.



Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα του Δικεφάλου, η οποία ήταν τραγική στο Α' μέρος βελτιώθηκε και στο 59' σουτ του Καφέ έξω από την περιοχή απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία ο Γλύκος, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία γιατί είχε κοντράρει στον Καλτσά. Η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ και ήταν στο 62', όταν ο γκολκίπερ της Βέροιας απέκρουσε δυνατό σουτ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τα δεξιά.



Χιλιάδες εκδρομείς από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας βρέθηκαν στο γήπεδο, για να ενισχύσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνοντας χρώμα Τούμπας στην αναμέτρηση, από την οποία έλειπαν από πλευράς των φιλοξενουμένων οι τραυματίες Γκαρσία, Κατσικάς, Λόρενς και Γεωργιάδης, όπως επίσης ο τιμωρημένος Χακόμπο. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε έδαφος από την κορυφή μένοντας δέκα βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.



1-1 στο 89'



"Ανάσα" ενός βαθμού στη μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία πήρε χθες ο Άρης με την ισοπαλία του απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών.



Το ματς ξεκίνησε με το γκολ των κιτρίνων στο 15' με σουτ του Σουνά μέσ' από την περιοχή έπειτα από έξυπνο τακουνάκι του Καπετάνου, στον οποίο είχε πασσάρει από τα δεξιά ο Γιαννιώτας. Επτά λεπτά αργότερα ο Αλβανός Κούτσι είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους Περιστεριώτες ύστερ' από σέντρα του Γιαννίτση από δεξιά, αλλά το βολέ του έπιασε ο Βελλίδης. Στο 44' ο διαιτητής Δασκαλόπουλος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα το Στάθη Ταβλαρίδη του Ατρομήτου, για να λήξει το ημίχρονο με 1-0.



Το Β΄μέρος ανήκε στην Αθηναϊκή ομάδα, που αφυπνίστηκε καθώς έπαιζε με έναν παίκτη λιγότερο και στο 64' είχε δοκάρι, όταν το σουτ του Ινγκλέσιας βρήκε τη δεξιά δοκό της εστίας του Άρη, αφού η μπάλα είχε κοντράρει στον Κούτσι. Ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήρθε η λύτρωση για τον Ατρόμητο, που ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Σκόνδρα σε μία φάση διαρκείας, που βρήκε την αμυντική γραμμή των κιτρινόμαυρων ανήμπορη να αντιδράσει.



Ήταν το ένατο συνεχόμενο παιχνίδι, όπου οι Θεσσαλονικείς δέχονται γκολ από τον αντίπαλό τους, ενώ οι παίκτες του Ατρομήτου έμειναν χωρίς νίκη για έκτη διαδοχική αναμέτρηση.



Επιμέλεια: Μ. Βέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου