Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Παραγουάη: Δολοφονία ηγέτη ακτημόνων αγροτών


Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τη Γενική Εισαγγελία της Παραγουάης, στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν από ακτήμονες αγρότες και μέλη λαϊκών οργανώσεων καταγγέλλοντας τις πολιτικές διώξεις και την δολοφονία του ηγέτη των ακτημόνων αγροτών-(Carperos), Βιντάλ Βέγκα.

Ο Βέγκα εκτελέστηκε εν ψυχρώ από δύο «αγνώστους» το πρωί τη Κυριακής, μπροστά στο σπίτι του, στην πόλη Κανιντεγιού. Οι αρχές της Παραγουάης ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες.
Ο αγωνιστής συνδικαλιστής πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις τον περασμένο Ιούνη όταν ακτήμονες κατέλαβαν εδάφη στο Κουρουγουάτι, που ο επιχειρηματίας και πρώην γερουσιαστής Μπλας Ρικέλμε είχε πάρει κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Αλφρέντο Στρόσνερ. Στις 15 Ιούνη έγινε επέμβαση της αστυνομίας ενάντια στους καταληψίες ακτήμονες, που κατέληξε στο θάνατο 11 αγροτών και επτά αστυνομικών. Αυτό το γεγονός αξιοποιήθηκε ως πρόσχημα για το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του πρώην προέδρου Φερνάντο Λούγο.
Ο Βέγκα, συμμετείχε στο συντονιστικό των καταλήψεων της γης, έπαιρνε μέρος στην έρευνα για αυτά τα περιστατικά και ήταν κύριος μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη που αναμένεται να αρχίσει εναντίον των 12 αγροτών που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση στο Κουρουγουάτι.
Στην Παραγουάη το 2% του πληθυσμού έχει στην κατοχή του το 80% της γης.
ΠΗΓΗ: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου