Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στις 20 κορυφαίες πόλεις η Θεσσαλονίκη - χειρότερη πόλη της Ευρώπης η Αθήνα

Στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς εντός του 2013, συγκαταλέγει τη Θεσσαλονίκη το National Geographic, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει η πόλη. Την ίδια στιγμή η Αθήνα θεωρείτε η χειρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το "φωτεινό" λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν άδειο- γεγονός καλό. Παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα στη νότια Ευρώπη που δεν έχει εγκλωβιστεί από κάποια γιγάντια μαρίνα. Αντιθέτως, τα ξύλινα καΐκια εξακολουθούν να αρμενίζουν στον ήσυχο κόλπο ενώ μονοπάτια ιχνογραφούν το ελικοειδές παραλιακό μέτωπο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, περίπου 320 μίλια βόρεια- κι έναν κόσμο μακρύτερα –από τη χαοτική Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά το National Geographic σκιαγραφώντας το τοπίο στο λιμάνι της «Νύφης του Θερμαϊκού».

Το σχετικό άρθρο συνεχίζει με αναφορές στις παραδοσιακές αγορές, «σύμβολα της πόλης», που μετρούν αιώνες ζωής, με τα ώριμα φρούτα και τους τενεκέδες γεμάτους με φρέσκια φέτα, που είναι διάσπαρτες ανάμεσα σε βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, γκαλερί τέχνης, μποέμικα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και ταβέρνες ικανές να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Όλα αυτά, τονίζει το National Geographic, αποτελούν κομμάτι του θεμελιώδους οράματος της κουλτούρας του «κάντο μόνος σου», στο οποίο έδωσε «σάρκα και οστά» η μεγάλη νεανική κοινότητα της πόλης.

«Μας δίνει ώθηση η αισιοδοξία και η θετική μας ενέργεια για έναν νέο τρόπο ζωής που 'αγκαλιάζει' την κληρονομιά μας» λέει η Βίκυ Παπαδημητρίου, απόφοιτος πανεπιστημίου, που βοήθησε στο να κερδίσει η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθεί κανείς αυτή την πόλη είναι με τα πόδια, «περπατώντας από τα ερείπια της Άνω Πόλης προς την πλατεία Αριστοτέλους και το παραλιακό μέτωπο» γράφει το National Geographic και παρακινεί τους αναγνώστες του να δοκιμάσουν «ψητό καλαμάρι, συνοδευμένο από ξηρό μακεδονικό κρασί» σε κάποιο από τα καφέ και εστιατόρια της πόλης.


ΑΘΗΝΑ

Μία ημέρα μετά την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2013, από το National Geographic, μία άλλη έρευνα, αυτή της εταιρίας συμβούλων MERCER, ονομάζει την Αθήνα χειρότερη πρωτεύουσα στη Δυτική Ευρώπη. Η αιτία για αυτή την αρνητική πρωτιά, είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Πρώτη στον κόσμο σε ποιότητα ζωής, είναι η Βιέννη ενώ τελευταία η Βαγδάτη. Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

ΠΗΓΗ: Mag24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου