Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ταξιδιώτες... που ματιάστηκαν!

Ατυχίες συμβαίνουν παντού και πάντα και άρα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ιδού τα 10 πιο παράξενα «ατυχήματα» της χρονιάς που πέρασε. Άλλοι τουρίστες αποζημιώθηκαν από την ασφαλιστική εταιρία και άλλων τα αιτήματα βεβαίως... απορρίφτηκαν.


  1. Ένας συνταξιούχος έχασε την τεχνητή οδοντοστοιχία του στο αεροπλάνο που ταξίδευε και αιτήθηκε την αντικατάστασή της «ως απολεσθέν αντικείμενο».
  2. Ένας άλλος άτυχος συνταξιούχος έχασε το περουκίνι του όταν δυνατός άνεμος φύσηξε και του το πέταξε στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας. Η ταξιδιωτική ασφάλεια που είχε κάνει όμως πριν ξεκινήσει του εξασφάλισε το ποσό της αποζημίωσης για να αγοράσει καινούριο.
  3. Ένα ζευγάρι από το Ντέβον ζήτησε να αποζημιωθεί για τη ζημιά που έπαθε το χρώμα του αυτοκινήτου του όταν το έγλειψαν αγελάδες!
  4. Δυο πιτσιρικάδες από την Κορνουάλη της Αγγλίας έθαψαν στην άμμο την οικογενειακή βιντεοκάμερα προτού βουτήξουν για το μπάνιο τους στη θάλασσα, φοβούμενοι μήπως κάποιος την κλέψει. Δυστυχώς όταν βγήκαν δε θυμόντουσαν πού την έκρυψαν, αλλά η ασφαλιστική εταιρία δέχτηκε να πληρώσει για την απώλειά τους.
  5. Η ασφάλεια έσωσε και ένα ζευγάρι τουριστών στη Μαλαισία. Το ζεύγος, όταν επέστρεψε στο δωμάτιο όπου διέμενε, ανακάλυψε με έκπληξη ότι μαϊμούδες είχαν εισβάλει, είχαν πάρει όλα τους τα ρούχα και τα είχαν σκορπίσει στο δάσος!
  6. Κάμπινγκ είχε αποφασίσει να κάνει μια οικογένεια στην Ουαλία, χωρίς να υπολογίσει... την πτώση ενός αλεξιπτωτιστή, που προσγειώθηκε επάνω στη σκηνή τους και την κατέστρεψε. Στην περίπτωση αυτή, το αίτημα της οικογένειας για αποζημίωση απορρίφθηκε.
  7. Ένας Βρετανός σκιέρ κατέφτασε σε θέρετρο των Άλπεων για να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα, αλλά χιόνι... πουθενά! Ζήτησε, λοιπόν, να αποζημιωθεί για το κόστος του εξοπλισμού που είχε αγοράσει, αλλά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό. Αναμενόμενο.
  8. Τα ιατρικά έξοδα μιας τουρίστριας στη Σρι Λάνκα πλήρωσε η ασφαλιστική εταιρία, όταν εκείνη χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, επειδή της έπεσε μια καρύδα στο κεφάλι!
  9. Το όνειρο μιας κοπέλας να παντρευτεί στην Καραϊβική σχεδόν κινδύνευσε όταν το νυφικό της άρπαξε φωτιά από το μπάρμπεκιου του γαμήλιου πάρτι. Ευτυχώς ο ψύχραιμος γαμπρός την πήρε και την «πέταξε» στη θάλασσα όπου η φωτιά έσβησε. Το ζευγάρι είχε κάνει ταξιδιωτική ασφάλεια πριν ξεκινήσει για τον εξωτικό προορισμό και έτσι κάλυψε τουλάχιστον το κόστος των ρούχων που καταστράφηκαν.
  10. Και τέλος, ένα περιστατικό που συνέβη στην Αθήνα μας. Ένας νεαρός Βρετανός έσπασε τη μύτη του πέφτοντας πάνω σε μια στάση λεωφορείου... Τι του απέσπασε την προσοχή; Μια παρέα όμορφων Ελληνίδων με ελαφρύ ντύσιμο που ήταν λίγο πιο πέρα. Ο νεαρός τουρίστας δεν μπόρεσε να πάρει το βλέμμα του από πάνω τους και κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, το ατύχημα κάλυψε εξολοκλήρου η ασφάλειά του.
Συμπέρασμα: Όταν ταξιδεύετε να είστε πάντα προετοιμασμένοι για εκπλήξεις! Αλλά μην απορρίπτετε και την ταξιδιωτική ασφάλεια, γιατί απ’ ότι φαίνεται... σώζει την τσέπη κι ένα μέρος της δυσάρεστης ταξιδιωτικής εμπειρίας!

ΠΗΓΗ: Touristorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου