Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο φλεγόμενος κόσμος και η Ελλάδα της κρίσης

Είπα απόψε να γράψω κάτι, επειδή είχα χρόνια να γράψω στο SPOTAKI. Ο κόσμος γύρω μας, μετέωρος, κρέμεται -κάποιες φορές- σε μια κλωστή.

Το απόγευμα έβλεπα στο CNN τη δήλωση Ομπάμα, που καλούσε τον Πούτιν να συνεργαστεί για τη διενέργεια έρευνας, που θα διαλευκάνει τα αίτια σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία. Ο Ρώσος ηγέτης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους Ρωσόφωνους αντάρτες, που αυτός "εξέθρεψε" και σύσσωμη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στη Γάζα η κατάσταση είναι παρόμοια μεταξύ των ανταρτών της Χαμάς και των Ισραηλινών δυνάμεων καταστολής. Μακάρι σύντομα να ηρεμήσουν τα πνεύματα για το καλό ολόκληρης της υφηλίου.

Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση δεν λέει να φύγει, ο κόσμος φοβισμένος για το μέλλον του, με τις καθημερινές υποχρεώσεις -σε ορισμένες περιπτώσεις- να τον "πνίγουν", την ανεργία ακόμη να ενδημεί και τα εισοδήματα να λιγοστεύουν. Μόνη διέξοδος για τους έχοντες χρήματα και παρέα είναι οι καλοκαιρινές συναυλίες, το θερινό σινεμαδάκι και μια βόλτα στην παραλία για όσους μένουν σε πόλεις, που "βλέπουν" θάλασσα. "Κολλημένοι" οι περισσότεροι μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους ή καθισμένοι σε μια καρέκλα στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους απολαμβάνουν τα βράδια του καλοκαιριού.

Για τα νησιά του Αιγαίου ή τη Χαλκιδική ούτε λόγος για τους περισσότερους, καθώς οι βουτιές στα καταγάλανα ελληνικά νερά αποτελούν πια πολυτέλεια. Αρκούνται σε κανέναν καφέ στα καταστήματα πόλεων και χωριών μαζί με τις παρέες τους. Κόσμος δεν παντρεύεται πλέον ελέω κρίσης, δένονται με τα δεσμά του γάμου μόνον οι έχοντες και οι επώνυμοι κι έτσι κυλά η ζωή στη χώρα, που γέννησε τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού... 

Μ. Βέλλος  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου