Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Στους "8", κόντρα στον κακό της δαίμονα

Σχεδόν 6 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη σε νοκ - άουτ αγώνα επίσημης διοργάνωσης της FIBA η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε άνετα το απόγευμα, επί του Βελγίου με 75 - 54 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του φετινού Ευρωμπάσκετ, τα οποία θα γίνουν σε περίχωρο της Γαλλικής πόλης Λιλ.

Παρότι στο πρώτο μέρος οι Βέλγοι με την άμυνά τους βραχυκύκλωσαν τα επιθετικά μας ατού, που στο τέλος του ημιχρόνου βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ μόλις με 34 - 31, στο τρίτο δεκάλεπτο οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και χάρη στις άψογες επιθετικές συνεργασίες που ανέπτυξαν και με "όπλο" την πολύ καλή άμυνα πήραν άνετα το ματς.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Εθνική μας πέτυχε στο δεύτερο μέρος σαράντα έναν πόντους και δέχθηκε μόνον είκοσι τρεις. Ακολουθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις επτά το απόγευμα η προημιτελική φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουμε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας, αν αυτό καταφέρει να περάσει απόψε το εμπόδιο της Πολωνίας.

Οι Ίβηρες θεωρούνται ως ο "κακός δαίμονας" της Εθνικής μας ομάδας, καθώς τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι και ως επί το πλείστον χάνουμε στα μεταξύ μας ματς. Μακάρι το παιχνίδι της Τρίτης να είναι η απαρχή μιας διαφορετικής πορείας για τους Έλληνες διεθνείς μπασκετμπολίστες.

Μ.Β. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου