Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας Βολιώτης στο Πολωνικό Πρωτάθλημα

Στο προηγμένο πολωνικό πρωτάθλημα χάντμπολ και μάλιστα σε ομάδα της Α1 κατηγορίας αγωνίζεται από φέτος ο Βολιώτης Ορφέας Ανδρέου. Ο 20χρονος αθλητής, που τα τελευταία χρόνια έπαιζε στον Κένταυρο Αγριάς, ήδη αγωνίσθηκε και στους δύο επίσημους αγώνες της ομάδας του (Σλασκ Βρότσλαβ), όπου μάλιστα βρήκε δρόμο προς τα δίχτυα και τις δύο φορές. 

Στο αφιέρωμα της για τον Βολιώτη Χαντμπολίστα, που έκανε η Εφημερίδα “Θεσσαλία” του Βόλου, ο νεαρός Βολιώτης Αθλητής μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Πέγιο, όπου τονίζει: «Μία νέα σελίδα άνοιξε στην αθλητική μου καριέρα. Αποτελεί πρόκληση για μένα να μετέχω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Σλασκ είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Πολωνίας και αποτελεί τιμή για μένα που επιλέχθηκα να στελεχώσω το ρόστερ της. Εδώ έχω να μάθω πολλά. Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω σκληρά προκειμένου να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να καθιερωθώ στην ομάδα». Στις δηλώσεις του ο νεαρός Βολιώτης αθλητής δεν ξεχνάει και τη παλιά του ομάδα: «Θα μου λείψουν οι άνθρωποι του Κενταύρου, είτε είναι παράγοντες και προπονητές, είτε οι συμπαίκτες που είχα. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Φυσικά θα φροντίζω να ενημερώνομαι για την πορεία της ομάδας, που εύχομαι και τη νέα σεζόν να υλοποιήσει τους στόχους της». 




Από την πλευρά τους και οι ιθύνοντες του Κενταύρου δεν έχουν κρύψει την ικανοποίησή τους, που ένας αθλητής της ομάδας έφτασε σε σημείο να παίζει στο προηγμένο πολωνικό πρωτάθλημα. Οι ίδιοι τονίζουν: «O Ορφέας θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας τη φετινή χρονιά. Είναι όμως και μεγάλη τιμή να αγωνίζεται ένας Βολιώτης στο πολωνικό πρωτάθλημα, αν αναλογισθούμε μάλιστα την μεγάλη εξέλιξη του Πολωνικού Χάντμπολ τα τελευταία χρόνια. Ο Ορφέας είναι το τρανό παράδειγμα αθλητή που συνδυάζει το ταλέντο με τη συνεχή, συνεπή και σκληρή προπόνηση. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία από εδώ και πέρα». 

Ειδική αναφορά στον Ορφέα Ανδρέου έκανε και η πολωνική αθλητική ιστοσελίδα sportowefakty.wp. Σε άρθρο της για τα νέα αποκτήματα της Σλασκ Βρότσλαβ διαβάζουμε: «Στην ομάδα του Βρότσλαβ θα δούμε φέτος τον Έλληνα Ορφέα Ανδρέου, ο οποίος είναι στην ομάδα σχεδόν από την έναρξη της προετοιμασίας. Μάλιστα ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ έπαιξε σε φιλικά προετοιμασίας με την ομάδα του Βρότσλαβ και άφησε καλές εντυπώσεις. Η τεχνική ηγεσία της Σλασκ αποφάσισε ότι ο Ανδρέου μπορεί να πλαισιώσει τον έμπειρο Γιάκομπ Κούτσακ. Έτσι, θα πάρει αρκετές ευκαιρίες στο πολωνικό πρωτάθλημα. Για τον Ανδρέου η ομάδα της Σιλεσίας θα είναι η πρώτη στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα, ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ αγωνίσθηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας». 



Ο Ορφέας Ανδρέου γεννήθηκε το 1995 στο Βόλο και έχει στα γονίδιά του την χειροσφαίριση, αφού παππούς, μητέρα και θείος υπήρξαν αθλητές της. 

Ο Ανδρέου ξεκίνησε στον Εύρυτο Βόλου και το 2011 πήρε μεταγραφή για τον Κένταυρο Αγριάς, έχοντας προλάβει στα 16 του να πανηγυρίσει, με τον Εύρυτο, τίτλους στο περιφερειακό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας, τόσο στους Άνδρες όσο και στους Παίδες (την περίοδο 2010-2011). 

Τη σεζόν 2012-2013 πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής με την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, ενώ κλήθηκε και στην προεθνική ομάδα Εφήβων Βορείου Ελλάδας. Την επόμενη χρονιά θα πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής με τον Κένταυρο, όπως και την άνοδο του συλλόγου στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ παράλληλα θα γίνει στα 19 του, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. 

Επίσης, την ίδια χρονιά πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή Εφήβων στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και κλήθηκε στην προεθνική ομάδα Νέων. Πέρυσι (2014-15), αγωνιζόμενος για πρώτη φορά με τον Κένταυρο Αγριάς στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, άφησε και πάλι το στίγμα του. Και αυτό διότι αναδείχθηκε ένας εκ των πρώτων σκόρερ της ομάδας της Αγριάς, παρόλο που ενσωματώθηκε σε αυτή από το Δεκέμβριο του 2014 λόγω της στρατιωτικής θητείας του. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια βραβεύτηκε από τον Δήμο Βόλου ως κορυφαίος παίκτης του χάντμπολ, μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των αθλητικών συντακτών της Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου