Με όποιο τρόπο και αν διατηρηθούν
οι ελιές, απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι η παραδοσιακή
διαδικασία του ξεπικρίσματος. Το ξεπίκρισμα επιτυγχάνεται αφού
τοποθετήσουμε τις ελιές σε νερό το οποίο αλλάζουμε καθημερινά, σε
ορισμένες περιπτώσεις και 2 φορές τη μέρα. Ακολουθεί η τοποθέτηση και
διατήρησή τους σε αλάτι ή άλμη ή ξίδι ή λάδι, ακόμα και σε συνδυασμό
αυτών των υλικών.
Το ξεπίκρισμα μπορεί επίσης να γίνει αν
τοποθετήσουμε τις ελιές κατευθείαν σε άλμη και να τις χρησιμοποιήσουμε
μετά από 5-6 μήνες, αφού ξεπικρίσουν. Επίσης, οι μαύρες ελιές
ξεπικρίζονται αφού τις πασπαλίσουμε με αλάτι, και μπορούν να
χρησιμοποιηθούν μετά από
1-2 μήνες.
1-2 μήνες.
Δείτε τα "σημεία επιιτυχίας" εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου