Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Φιξ in art: Συναυλία στη μνήμη του Πολυτεχνείου

Συναυλία στο πνεύμα των ημερών για την επέτειο του Πολυτεχνείου με τίτλο «Παιδεία, παιδεία, ψωμί, ελευθερία
Παιδεία, παιδεία, σπουδές στην ανεργία» θα φιλοξενήσει το ΦΙΞ in art την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 20:00. Τραγούδια για το Πολυτεχνείο και τη Θεσσαλονίκη θα ερμηνεύσουν οι «Λέξω προς Αιθέρα». Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια του συνθέτη Αλέκου Τζιόλα. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσουν γνωστά τραγούδια με πολιτικό στίχο μεγάλων ελλήνων συνθετών.

Πολυχώρος ΦΙΞ in art, Σαββάτο 17 Νοεμβρίου 2012 ώρα 20:00
*Στις Μουσικές περιπλανήσεις οι ‘’Λέξω προς αιθέρα’
Μουσικές επιλογές «Λέξω προς αιθέρα»

Το συγκρότημα «Λέξω προς αιθέρα» αποτελείται κυρίως από εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες μουσικούς, και ξεκίνησε τραγουδώντας τραγούδια του Αλέκου Τζιόλα.

Τα μέλη του

Βέλκος Χρήστος, καθηγητής μαθηματικός, υποδιευθυντής στο ΕΠΑΛ Επανομής. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Παίζει μπουζούκι.

Ζαγοριανός Δημήτρης: Συνταξιούχος Καθηγητής φιλόλογος. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Παίζει ακουστική κιθάρα και τραγουδάει.

Καλόστος Στάρος: Μηχανολόγος Μηχανικός, καθηγητής στο ΕΠΑΛ Επανομής. Έχει κάνει σπουδές φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται ερασιτεχνικά και επαγγελματικά με το τραγούδι. Αποτελεί και μέλος ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Παίζει μπαγλαμά και τραγουδάει.

Καπράλος Χρήστος : Απόφοιτος του ΠΣΠΘ, όπου έκανε και τις πρώτες σπουδές για θεωρία, ορχήστρα, φλογέρα, κρουστά. Συνέχισε στο «Σύγχρονο Ωδείο» κλαρίνο, σαξόφωνο. Θεατρικές σπουδές στη «Μετάβαση» των ΤΕΙΘ και στο «Τεχνουργείο». Παίζει πνευστά, κρουστά και τραγουδάει.
Καρκαλέτσης Θεολόγης: Μαθηματικός στο 1ο Γενικό Λύκειο Θέρμης, προγραμματιστής Η/Υ και συγγραφέας Μαθηματικών βιβλίων και βοηθημάτων. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Αλεξάνδρειο Ωδείο. Παίζει κλασσική κιθάρα και λαούτο.

Μαδεμλή Μάγδα: Καθηγήτρια γαλλικών. Μαθήτευσε στο «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» και είναι μέλος της «ΜΠΑΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ» ΑΠΌ ΤΟ 2005. Είναι επίσης μέλος του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Κάνει χρήση των κρουστών σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα με τους μαθητές της στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παπαστεργίου Γιάννης: Μουσικός, απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Παίζει βιολί και μαντολίνο.

Στεφαδούρος Μιχάλης: Καθηγητής μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει κάνει σπουδές πιάνου, κλασσικών και σύγχρονων θεωρητικών, ενορχήστρωσης, σύνθεσης και χρήσης ηλεκτρονικών εφαρμογών στη μουσική. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, καθώς και με θεατρικές ομάδες, στούντιο ηχογραφήσεων, ραδιοφωνικούς σταθμούς κ. α.

Τζιόλας Αλέκος : τραγουδοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου